Hovězí maso
Dělení hovězího masa
Pruh svaloviny pod páteří (roštěncem), jedná se o nejlahodnější, a tedy i nejdražší část hovězího. Svalovina v této části hřbetu je vystavena velice malé...
Flank - tato na dlouhá vlákna bohatá část je ideální hlavně na pečení, avšak maso nejvyšší kvality přímo vybízí také ke grilování.FLANK STEAK je přibližně kilový kus masa,...
Libový kus z vnitřní části zadní kýty má obvykle jemné tukové mramorování. Maso má "spořádanější" svalové vlákno než maso ze spodního šálu, proto je i měkčí...
Nejnamáhanější část zadní kýty nemůže být nejkřehčí a nejměkčí. Ovšem dobře zralý spodní šál dokáže být důstojným společníkem při hodování. Spodní šál má hrubší svalové...
Ořech je libová část z předku zadní kýty (předkýtí). Je složený ze tří částí svaloviny, které se od sebe oddělují. Vynikající je pečínka (peče se v celku), pokud je...