Neohodnoceno
Hovězí kližka
Kližka je maso nohy prorostlé šlachami. Pokud znáte lepší kousek do guláše, sem s ním, chutnější než kližka ale stejně nebude.
Ossobuco ("čti osobuko") je kližka s kostí - perfektní k pečení nebo grilování. Šťavnatá morková kost dodává masu hutnou a chutnou hovězí šťávu, bez které se při pečení hovězího prostě neobejdete.
Ossobuco je vynikající s dušenou zeleninou (mrkev, řapíkatý celer, rajská jablíčka, čerstvý zázvor, cibule, česnek, petržel) zalitou červeným vínem. Vynikající je ale také varianta s tmavým nebo světlým pivem, česnekem, cibulí a kořením (bobkový list, nové koření, pepř). Osobucco je mezi gurmány a "hovězími masožrouty" vyhledávaná lahůdka.
Kategorie: | Hovězí maso |
---|